انجمن های شهید آوینی

به انجمن های شهید آوینی خوش آمدید. ورود | ثبت نام | راهنما
در جستجو

پيرامون تاهل

شروع كننده موضوع: golman_18   شروع شده از: 13/3/1387, 9:51 AM   پاسخ ها: 186
صفحه 1 از 13 (187 مورد)   1 2 3 4 5 » ... آخرین »
Sort Posts: قبلی بعدی
  •  15/9/1383, 2:28 PM 25

Sleep [S] پيرامون تاهل

سلام خدمت دوستانم.
    من كه كلي پايه ي كار هستم. مي خواهم اينقدر تجربه اندوزي كنم كه هنگام ازدواج مشكلي نداشته باشم.
    خب بسم الله...
    آسوده باش نازنين ،از كنارت آرام مي گذرم...
    مبادا كه ترك بردارد ،چينی نازك تنهايی تو.
  •  15/9/1383, 3:01 PM 26 در پاسخ به 25

پاسخ به: پيرامون تاهل

اينم لينك مطالب قبلي در انجمن هاي قبلي كه من خوندمشون. خيلي جالب و جذاب بودند. از اين به بعد منم پاي كار هستم.
    http://forum.aviny.com/ShowPost.aspx?PostID=2642

ما خانه بدوشان بيابان بلائيم
    در موج بلا مست صهباي ولائيم
  •  17/9/1383, 10:14 PM 50 در پاسخ به 25

جناب لیبرا یادت نره قول دادی پایه ای ها 

•  18/9/1383, 3:23 AM 65 در پاسخ به 25

Smile
    منم در خدمتم و پایه.

تو را من چشم در راهم...
  •  18/9/1383, 10:21 AM 69 در پاسخ به 25

راستی جناب گلمن کجان؟

•  21/9/1383, 2:11 PM 98 در پاسخ به 25

جناب گلمن مثل اينكه به طور كلي ما را فراموش كردند. ولي خيلي حيف شد چون با وجود ايشان مباحث ما رويكرد واقعي هم در خارج داشت. ولي بدون ايشان احتمالاً مباحث صرف نظريه هاي ضمني و تئوري خواهد بود. من كه هنوز اميدوارم ايشان به ما سري بزنند.
    البته از تمامي كاربران متاهل اين انجمن دعوت مي كنيم كه اگر اطلاعات خوبي دارند در اختيار ما هم بگذارند.
  •  25/9/1383, 12:57 PM 150 در پاسخ به 25

با سلام الحمدالله باز هم فرصتي پيش آمد تا در خدمت دوستان باشيم.
    من در خدمتم. هر موضوعي مدنظر دوستان هست بفرمايند تا در موردش بحث كنيم.

اوليش با من: ازدواج يك مرحله از مراحل و مقاطع سازنده و نوي زندگي است كه بعضيا از اين فرصت براي رشد خود استفاده هاي شاياني ميبرند حالا يا با حركت به همراه موافق يا مخالف. ولي بعضيا نه از كنارش بي اعتنا رد مي شوند و اين فرصت طلايي را از دست مي دهند. شايد ازدواجي داشته باشند و ثمراتي و فرزنداني ولي ميبينيد كه با گذشته خود هيچ فرقي نكرده اند و هنوز همون انسان ده سال پيشند با همان ايده ها و اخلاقها و ...

اما ازدواج خوب و سازنده به نظرم يك صحنه خودسازي به تمام معنا و قابل لمس است و ديگه از مرحله تئوري گذشته و به مرحله اجرا و ظهور رسيده است.
    دوستان روي اين يك خط مطلب كه آورده شد فكر كنند و نظرشونو بفرمايند. ببينيم چه مسائلي هست كه انسان تنها در طي ازدواج و پس از آن با آن روبرو خواهد شد و با كمك و مدد آنها خود را خواهد ساخت و رشد خواهد نمود. اين است كه باعث حفظ نيمي از ايمان انسان مي شود.
    موفق باشيد. من منتظرم.

اللهم النصر الاسلام و اهله و اخذل الكفر و اهله
  •  26/9/1383, 12:59 PM 158 در پاسخ به 25

سلام گلمن جان
    اول يه سوال و اون اينكه فقط ابتداي ازدواج يا كل دوران تاهل؟؟؟
    و تازه به نظر من ازدواج احتمالاً بايد مرحله ي سكينه و آرامش باشه، نه تازه اينكه انسان بيايد و شروع به خود سازي كند.
  •  28/9/1383, 4:14 AM 178 در پاسخ به 25

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

آنچه در ذیل نگارش خواهد شد حاصل مجالست و ممارست با اساتید بزرگوار و دوستان آگاهی است که خداوند متعال توفیق آن را به این حقیر عنایت فرموده و پاره ای از آن نیز تجربیات شخصی زندگی میباشد که از باب ادای دین و انجام وظیفه همچنین رد امانت خدمت عزیزان ارائه میگردد شاید بخشهایی از آن روشنگر گوشه هایی از این امر الهی باشد و اگر این مطالب مورد توجه واقع شد با قرائت فاتحه اموات این حقیر و کسانی را که حقی به گردن من دارند مورد لطف قرار دهید و اما بعد

و من ایته ان خلق لکم من انفسکم ازوجآ لتسکنوا الیها و جعل بینکم مودة و رحمة ان فی ذالک لقوم یتفکرون         سوره روم آیه 21

علامه طباطبایی قدس سره در جلد 16 صفحات 249 و 250  ترجمه تفسیر المیزان بر اساس نسخه الکترونیکی موجود نزد حقیر ذیل آیه فوق میفرماید

کلمه زوج به هر یک از نر و ماده حیوانات در صورتی که جفت هم شده باشند اطلاق میشود همچنان که به هر یک از دو قرین چه حیوان چه غیر حیوان نیز گفته میشود خدای تعالی فرموده و جعل منه الزوجین الذکر و الانثی خدا از آن دو زوج قرار داد یکی نر و یکی ماده و نیز فرمود به آدم گفتیم که تو و زوجت در بهشت منزل کنید و اگر به ماده از حیوانات و مخصوصآ انسان زوجه میگویند لغت نازیبا و غیر فصیح است که جمعش زوجات می آید تا آنجا که گفته و جمع زوج ازواج می آید

پس اینکه فرمود ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها معنایش این است که برای شما و یا برای اینکه به شما نفع برساند از جنس خودتان زوج آفرید

آری هر یک از مرد و زن دستگاه تناسلی دارند که با دستگاه تناسلی دیگری کامل میگردد و از مجموع آن دو توالد و تناسل صورت میگیرد پس هر یک از آن دو فی نفسه ناقص و محتاج به طرف دیگر است و از مجموع آن دو واحدی تام و تمام درست میشود و به خاطر همین نقص و احتیاج است که هر یک به سوی دیگری حرکت میکند و چون بدان رسید آرام میشود چون هر ناقصی مشتاق به کمال است و هر محتاجی مایل به زوال حاجت و فقر خویش است این همان شهوتی است که در هر یک از این دو طرف به ودیعت نهاده شده

و جعل بینکم مودة و رحمة کلمه مودت تقریبآ به معنای محبتی است که اثرش در مقام عمل ظاهر باشد در نتیجه نسبت مودت به محبت نسبت خضوع است به خشوع چون خضوع آن خشوعی را گویند که در عمل اثرش هویدا شود به خلاف خشوع که به معنای نوعی تاثر نفسانی است که از مشاهده عظمت و کبریا یی در دل پدید می آید

و رحمت به معنای نوعی تاثیر نفسانی است که از مشاهده محرومیت محرومی که کمالی را ندارد و محتاج به رفع نقص است در دل پدید می آید و صاحب دل را وادار میکند به اینکه در مقام برآید و او را از محرومیت نجات داده و نقصش را رفع کند

یکی از روشن ترین جلوه گاه ها و موارد خودنمایی مودت و رحمت جامعه کوچک خانواده است چون زن وشوهر در محبت و مودت ملازم یکدیگرند و این دو با هم و مخصوصآ زن فرزندان کوچکتررا رحم میکنند چون در آنها ضعف و عجز مشاهده میکنند و می بینند که طفل صغیرشان نمی تواند حوائج ضروری زندگی خود را تامین کند لذا آن محبت و مودت وادارشان میکند به اینکه در حفظ و حراست و تغذیه و لباس و منزل و تربیت او بکوشند و اگر این رحمت نبود نسل به کلی منقطع میشد و هرگز نوع بشر دوام نمی یافت

نظیر این مورد مودت و رحمتی است که در جامعه بزرگ شهری و در میان افراد جامعه مشاهده میشود یکی از افراد وقتی همشهری خود را می بیند با او انس می گیرد و احساس محبت می کند و به مسکینان و ناتوانان اهل شهر خود که نمی توانند به واجبات زندگی خود قیام کنند ترحم مینماید

و بطوری که از سیاق بر می آید مراد از مودت و رحمت در آیه همان مودت و رحمت خانوادگی است هر چند که اطلاق آیه شامل دومی نیز میشود

لایات لقوم یتفکرون چون وقتی قومی در باره اصول تکوینی خویش بیندیشند که آن اصول مرد و زن را وادار کرده به اینکه تشکیل جامعه خانوادگی دهند و نیز آن دو را به مودت و رحمت واداشت و آن مودت و رحمت نیز اجتماع مدنی و شهری را پدید آورد و چه آثاری بر این اجتماع مترتب شد نوع بشری بقاء یافت و زندگی دنیایی و آخرتی انسان به کمال رسید آن وقت متوجه میشود که چه آیات عجیبی در آنها هست و خدای تعالی چه تدابیری در امر این نوع از موجودات به کار برده تدابیری که عقل را حیران و دهشت زده میکند

پایان نقل از تفسیر المیزان انشا الله در آینده این مطلب را ادامه خواهم داد

•  28/9/1383, 12:22 PM 181 در پاسخ به 25

خيلي پيام جامع و كاملي مهراني جان ولي مساله سر شروع تاهل است و ما كمابيش با اين مقدمات آشناييت داريم ولي بحث سر اين است كه چگونه اين واقعيت عملي شود.[^o)]
  •  28/9/1383, 4:36 PM 190 در پاسخ به 25

ليبرا جان عليك سلام!

شما خيلي مختصر و مفيد نوشتين فكر ميكنم درست فهميدم. منظورتون خودسازي در ابتدا يا در كل دوران بود درسته؟
    اصلاً اين منافاتي نداره كه آدم هم زندگي خودشو تشكيل بده و هم خودسازي كنه. قرار نيست كه ما كامل بشيم و باشيم بعد بريم متاهل بشيم. توي زندگي مجردي چون به اين نحو انسان با كسي ارتباط نداره و شرايط زندگي متاهلي طوريه كه مرتب انسان خودشو محك مي زنه و ديگه نمي توني براي خودت باشي. بايد براي همسرت باشي و اين يعني كنار گذاشتن خودت و به دور ريختن منيتت. البته اگه بتونيا و اگه براي خدا باشه اونوقت مي بينه چه گلايي توي دلت شكفته مي شه و چه جوري خدا چيزا رو بهت مي فهمونه. خيلي مسائل برا آدم روشن مي شه. توي همه اين صحنه ها چون سايه لطف و عنايت خدا رو ميبيني احساس آرامش مي كني.
    اين ارتباط تنگاتنگ و دائمي فقط مخصوص دوران تاهل است و از طرفي هم چون دو طرف هم از لحاظ روحي و هم از لحاظ جسمي و هم از نظر رفتاري و تربيتي با هم تفاوتهايي دارند اين امر خيلي كمك ميكنه كه انسان خودشو محك بزنه و خوبيها و بديهاشو زيرو رو كنه و بديها رو دور بريزه و خوبيهاي طرفو توي خودش هم جمع كنه. اينجا ديگه صحنه دادگاه نيست كه آدم طرفو متهم كنه و حرف خودشو به كرسي بنشونه. بلكه برعكس هر چه گذشتت بيشتر باشه هم زندگيت بهتر مي شه و هم طرفت شرمنده تر و بالاخره يه روزي به خودش مياد. هر چند خيلي دير باشه ولي كار خوب اثر خودشو داره. چه كسي قدرشو بدونه چه ندونه. تازه قشنگترش اينه كه زن و شوهر خداوند فرمود لباس هم اند. آيا لباسي كه عيبهاي آدمو رو كنه لياقت پوشيدنو داره؟ مسلمه كه نه. لباسي مناسبه كه عيبهاي آدمو مخفي كنه و تازه زينت آدم هم باشه و برازنده طرف. بنابراين بهترين محرم رازت كي مي شه؟ خود پروردگار.
    ببينم كدوم بخش از زندگي رو سراغ دارين تا اين حد بشه از اون به نفع سازندگي مون ازش استفاده كنيم؟
    مثل اينكه زياد حرف زدم. ببخشيد. انشاءالله تا بعد.

•  29/9/1383, 3:15 AM 197 در پاسخ به 25

با تشكر از جناب مهراني به خاطر مطالب ارزندشون
     من هم با نظر جناب گلمن موافقم به نظرم وقتي كه ادم ازدواج ميكنه يعني د رواقع من و تو تبديل ميشه به ما يعني انسان فقط خودش نيست يك نفر ديگه هم هست كه شايد بايد به خاطر اون از خيلي خواسته هاش و فعاليتهاش(البته مشروع ) كه در دوران مجردي به راحتي انجام ميداده بگذره
    واين يعني به نوعي خود ساز ي از خود گذشتن و ممكنه درصحنه هاي ديگر زندگي به غير از ازدواج هم انسان از خودش بگذره ولي در زندگي مشترك نمود بيشتري پيدا ميكنه و اينجا يك موضوع ديگه اي هم هست اين گذشت در نهاد مقدس خانواده است كه اسلام اينقدر بهش بها داده
    و موضوعه ديگه ا يكه در خود سازي در ازدواج مطرحه مسئله تربيت فرزند است كه اگه به نحو درستي انجام بگيره باعث خود سازي و علاوه بر اون ديگر سازي ميشه

انشاءاله هميشه دلهامون حسيني باشه

تا خدا هست و خدايي ميكند
    فاطمه مشكل گشايي ميكند
  •  29/9/1383, 4:22 AM 199 در پاسخ به 25

سلام علیکم

قبل از ادامه مطلب خدمت دوستان خصوصآ جناب لیبرا باید عرض کنم قصد من بیان گوشه هایی از ضرورت ازدواج میباشد زیرا معتقدم اگر نیاز به درستی تشخیص داده شود بدست آوردن روش رفع آن ساده تر یا قابل تحمل تر خواهد بود در ضمن من نمی دانم چه کسانی با چه سنی و چه سلیقه ای این مطالب را خواهند دید حتی  از روی اسم بسیاری از کاربران این پایگاه نمیتوان به مذکر یا مونث وی پی برد البته اگر هم میدانستم باز بیش از آنچه میدانم کاری نمیتوانم بکنم به همین سبب این مطالب مخاطب خاص نداشته و سعی بر این است برای همه عزیزان مفید فایده قرار گیرد هر چند ممکن است بنا به ضرورت در جایی گروه خاصی مخاطب بحث شوند و دیگر اینکه حتمآ سایر دوستان به ابعاد دیگری از این ایت الهی خواهند پرداخت و رفع نقص از این مطالب خواهند نمود

نگارنده گوید هر موجود زنده ذاتآ میل به بقاء دارد و بقاء در موجوداتی از جنس بشر حاصل نمی شود مگر از طریق زوجیت و زوجیت نیز حاصل نخواهد شد مگر با اختلاف بین ازواج که در این حالت یکی فاعل و دیگری قابل میشود و فیض از فاعل به قابل انتقال یافته و وظیفه سنگین حمل را او عهدار شده تا فیض به مرحله ظهور برسد این که گروهی از قابل به عنوان مفعول نام میبرند مطلب اشتباهی است که شاید از آنجا ناشی شود که در مرد قوه عقل و منطق بر قوه احساس برتری دارد اما در زن این مسئله معکوس است هر چند که هر دو دارای منطق و احساس میباشند شاید اگر اینطور نبود با یک بار فارق شدن دیگر میلی به فرزند دار شدن در زن به سبب سختی و سنگینی این عمل بوجود نمی امد در مورد اختلاف ذکر این مثال لازم است که برای روشن شدن لامپ به جریان مثبت و منفی هم زمان نیاز است و هیچ یک به تنهایی قادر به روشن لامپ نیست و جریان از مثبت به منفی حرکت کرده و فیض نور حاصل میشود در وجود زن و مرد نیز یک سری شباهتها و اختلافات ظاهری و باطنی وجود دارد که باعث شده در مواردی احکام شرعی این دو نیز متفاوت باشد لذا بر اساس فرمایشات علامه در المیزان مرد از نظر ظاهری فیاض آفریده شده و زن نیز اینطور خلق گردید که قابلیت در یافت و تکمیل مراحل تکوین این امر را داشته باشد و این قابلیت او را مجسمه تمام قامت توقع نموده است برای روشن شدن مطلب مثالی عرض میکنم بی شک عزیزان بارها در هیئتها وجلسات روضه و سایر جلسات مذهبی شرکت داشته اند و بارها از خداوند متعال رفع حاجات خود را خواسته اند این بدان سبب است ما خدا را ذاتآ فاعل و خود را ذاتآ قابل در یافت رحمت الهی میدانیم این حالت را زن نسبت به شوهر خود دارد و این حالت هیچ وقت از بین نمی رود مگر اینکه موادب به اداب الهی گردد والا میتواند مدخلی برای بروز پاره ای از مشکلات زندگی گردد اگر عزیزان دقت کرده باشند عرض شد زن نسبت به شوهر یعنی تا زمانی که شخص در حالت دختری قرار دارد این مطلب در وی به ظهور تام نرسیده است به همین دلیل برخی قول و قرارهای قبل از ازدواج پس از ازدواج براحتی از جانب زن نادیده گرفته میشود این نه به خاطر لج بازی یا ناسازگاری اوست بلکه تازه شکل واقعی خود را پیدا کرده و اگر مرد به این حالت واقف نباشد باز زمینه ای برای بروز مشکلات فراهم میگردد به همین دلیل آشنایی های قبل از ازدواج همیشه نمی تواند دستاویز محکمی برای انتخاب همسر باشد و آنچه که بزرگان و عقلا همواره به دختر و پسر توصیه کرده اند بررسی در مورد خانواده و فرهنگ دینی و اجتماعی یکدیگر میباشد تا بلکه با مشکل کمتری این امر به منزل مقصود برسد

انشا الله در فرصتی دیگر وجه دیگری را مورد بررسی قرار خواهیم داد

•  29/9/1383, 12:19 PM 207 در پاسخ به 25

آهان حالا موضوع روشن شد. گرفتم چي شد. ولي باز هم يك موضوع ماند و آن هم اينكه تا قبل از ازرواج چگونه بايد خود را براي اين مرحله آماده كرد؟
  •  29/9/1383, 2:19 PM 213 در پاسخ به 25

به نظر من ازدواج اين جوري نيست كه بتوان قالبي رو تهيه كرد و بعد ببينيم در اين مورد اگه اينجوري شد بايد اينكار رو كرد با توجه به مسائلي كه توي زندگي خودم و ديگران ديدم و بر همين اساس هست كه نمي توان هر نسخه اي را براي همه زندگيها پيچيد بلكه اگه انسان بعضي خصوصيات را داشته باشه در رويارويي با برخي مسائل زندگي بهتر و راحتتر برخورد خواهد نمود.
    پيشنهاد من براي تمهيدات قبل از ازدواج اينه كه:
    1- خودمونو به « گذشت » عادت بدهيم تا اينكه ملكه ذهنمان شود. چون اين قضيه بسيار حياتيست و آموزنده.
    2- براي خودمان ايده ها و آرزوهاي خيالي ترسيم نكنيم بلكه واقع گرا باشيم تا بتوانيم پله پله به جلو برويم و در مسير احساس نااميدي و شكست خداي نكرده نكنيم و از طرفي اهداف زندگيمان بايد قابل دسترس باشد.
    3- خودمان را عادت بدهيم كه انتقاد پذير باشيم و شنونده خوبي باشيم. چون پس از ازدواج ممكن است همسرمان با دلسوزي خاص خودش بديهايمان را به ما هديه دهد تا درپي رفع آن برآييم. اگر انتقاد پذير نباشيم معلوم نيست با اين حس زيباي او چگونه برخورد خواهيم نمود.
    4- خودمونو عادت بدهيم كه به حقوق ديگران هم رسيدگي كنيم و هم احترام بگذاريم تا زندگي شيرينتر شود.
    انشاءالله. 
                يارب از لطف به ما برگ و براتي بفرست     به ره بندگي خويش ثباتي بفرست
                تو هم اي بنده اگر شكرگزاري به خداي      به خود و آل محمد صلواتي بفرست

صفحه 1 از 13 (187 مورد)   1 2 3 4 5 » ... آخرین »
View as RSS news feed in XML
تهیه شده توسط Community Server (Personal Edition)